Koronataistelumme – kahdessa viikossa katastrofista Hesarin etusivulle

Meillä Bär Barilla on ollut aika hurjat pari viikkoa. Kuten monelle muullekin, isku oli hurja ja hetken näytti todella synkältä. Viimeisen kahden viikon aikana olemme kuitenkin saaneet uskomattoman paljon tukea yhteisöltämme ja meille on suorastaan satanut tsemppiviestejä. Viimeisimpänä meidät nostettiin Hesarin etusivulle osana Telian kampanjaa. Tässä julkaisussa jaamme tarinamme koronataistelumme keskellä. Samalla haluamme osoittaa kiitoksemme kaikille teille, jotka olette meitä jakaneet ja tukeneet karanteenipakettien, take-away tilausten ja Woltin muodossa. 🙏

Jasmiina Ojala

Niille jotka eivät meitä tunne, niin olemme suomalaiseen superfoodiin keskittyvä sandwich- ja smoothiebaari. Meillä on kaksi toimipistettä Helsingissä, Fredalla ja Ateneumilla. Ateneumin pisteen avasimme tammikuun puolivälissä, eli se ei kauaa ehtinyt olla olemassa ennen kuin korona iski.

Perjantaina 13.3. tuli ensimmäinen iso muutos. Hallitus oli rajoittanut kokoontumisia ja kaikki firmat siirtyivät etätyöskentelyyn, minkä takia ydinskeskustasta ja Ateneumin pisteeltä katosivat käytännössä kaikki asiakkaat.

Karanteenipaketteja Helsinkiläisille

Varastomme oli täynnä arvokkaita kotimaisia raaka-aineita kuten marjoja ja kauraa, joilla oli iso riski pilaantua. Samalla halusimme tarjota bärbaristoillemme mahdollisimman paljon töitä olosuhteista huolimatta. Keksimmekin että voisimme piristää ihmisiä jakamalla heidän kotiovelle ilmaisia “Karanteenipaketteja”. Paketti sisälsi ihanan marjasmoothien ja marjaisan Bär Bowlin. Tämä tempaus sopi muutenkin yrityksemme visioon tuoda ihmisille iloa ja hyvää oloa arkeen, etenkin kun mediassa keskusteltiin purkkitomaatin ja vessapaperin hamstrauksesta.

Teimme tämän Karanteenipaketti-tempauksen maanantaina ja tiistaina 16. – 17.3., eli 3 päivää eristäytymisen alkamisen jälkeen. Ajoimme kahden päivän aikana yli sadalle kantakaupungissa asuvalle kotiovelle ilmaiseksi karanteenipaketit piristämään arkea. Tempauksesta tuli hitti ja saimme valtavasti positiivista palautetta.

Palautteen pohjalta päätimme, että jotta voimme työllistää bärbaristojamme ja jatkaa ilon tuottamista eristyksissä oleville kaupunkilaisille, teemme Karanteenipaketista jatkoa varten maksullisen version. Paketteja voi tilata sivuiltamme itselle tai yllättää ystävä tilaamalla paketin lahjaksi.

Samalla olemme kehittäneet hygieenisempiä tapoja tilata ja noutaa take-awayta sekä uusineet baariemme hygieniakäytäntöjä muutenkin. Olemme mm. pystyttäneet kontaktittoman noutopisteen, joka toimii sekä Woltilla että WhatsApp-tilauksilla. Lisäksi otimme juuri tänään MobilePayn käyttöön karanteenipakettien toimituksissa, jotta niidenkin maksamiseen saadaan vielä lisättyä välimatkaa.

Still alive – taistelu jatkuu

Ateneumin pisteen jouduimme sulkemaan ydinkeskustan autioiduttua, mutta Fredan olemme onnistuneet pitämään auki. Karanteenipakettien ansiosta olemme myös onnistuneet työllistämään osan Ateneumin bärbaristoista ja suunnittelemme jo seuraavia tempauksia, jotta pystyisimme pitämään mahdollisimman monta bärbaristaa töissä ja tuottamaan iloa mahdollisimman monelle kaupunkilaiselle.

Koko tämän episodin aikana Instagram- ja Facebook-tilimme ovat piipanneet yhtenään, kun ihmiset ovat ottaneet yhteyttä, kertoneet tuestaan ja jakaneet toimittamiamme paketteja. Idea Telian kampanjaan osallistumisestakin tuli eräältä asiakkaaltamme, jonka vinkkauksen inspiroimina kyhäsimme muutamassa tunnissa esittelytekstin itsestämme ja päädyimme Hesarin etusivunostoon saakka!

Silti näyttää siltä, että pitkä polku on vielä kuljettavana. Tätä kirjoittaessa 26.3. hallitus on juuri linjannut, että ravintolat saavat myydä vain take-awayta ja kotiinkuljetusta toukokuun loppuun saakka. Edessä on siis vielä ainakin kaksi kuukautta tätä outoutta. Mutta, aiomme jatkaa koronataisteluamme ja olla tarjoamassa herkkuja suomalaisesta superfoodista vielä kun tämä kaikki on takanapäin!

Kiitos vielä kaikille valtaisasta tuesta! Yhdessä tästä selvitään! ❤️

– Jasmiina ja Bär Barin tiimi

 

ps. Karanteenipaketista lisää täällä.